Agenda

dinsdag24okt
Lezing HVV over de Indische buurt

Op dinsdagavond 24 oktober zijn we te gast in de recreatiezaal van gebouw Soenda, Soendalaan 2 (naast de Billitonflat) waar we een lezing houden over het ontstaan en de ontwikkeling van de Indische Buurt.  Spreker is Wout den Breems, die ook het boekje samenstelde zoals dat tijdens ons 50-jarig jubileum-feest verscheen. Wout vertoont er een 'berg' oude plaatjes bij, dus het kan niet anders dan een mooie avond worden.  Start om 20.00 uur, einde 22.00 uur.

dinsdag21nov
Lezing HVV over Vlaardingse molens

De tweede lezingenavond in dit seizoen gaat over de Vlaardingse Molens.  En dan niet alleen de Aeolus aan de Kortedijk, maar  een hele serie molens die in het Vlaardingse hebben gestaan. Onze Vlaardingse molenkenners-bij-uitstek, Frans Assenberg en Arie van der Hoek, verzorgen deze avond op dinsdag 21 november, aanvang 20.00 uur.  De plaats van de lezing is kanovereniging Natsec, Watersportweg 40.

dinsdag23jan
Lezing HVV

Het onderwerp voor deze lezing is nog niet bekend, maar houd de avond vast vrij!

dinsdag27feb
Lezing HVV

Het onderwerp voor deze lezing is nog niet bekend, maar houd de avond vast vrij!

dinsdag27mrt
Algemene Ledenvergadering HVV en lezing

Het onderwerp voor de lezing is nog niet bekend, maar houd de avond vast vrij!

dinsdag24apr
Lezing HVV over de Slag bij Vlaardingen

Kees Nieuwenhuijsen, de kenner bij uitstek, zal komen vertellen over de slag tóen, maar ook over de slag die ongeveer zes weken later wordt ‘gestreden’ door meer dan 500 re-enactors (historisch geklede geschiedenis-liefhebbers), die dan hun kamp zullen inrichten in de Broekpolder. Ook wat daarvoor komt kijken, weet Kees als organisator van deze kopie-veldslag als geen ander, en het is bijzonder dat ook aan de organisatie van die slag ruimschoots aandacht zal worden besteed.

zaterdag 9jun
Slag bij Vlaardingen

Op 9 en 10 juni wordt de Slag bij Vlaardingen uit 1018 nagespeeld. Zie https://www.vlaardingen1018.nl/Agenda/Veldslag_middeleeuws_kampement.

vrijdag15jun
Historisch Stadsspektakel

Op 15 en 16 juni vindt in het Centrum het Historisch Stadsspektakel plaats. Zie https://www.vlaardingen1018.nl/Agenda/Historisch_Stadsspektakel.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden.

Lees verder
De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding