Agenda

dinsdag23jan
Lezing HVV 'Vlaardingse bedrijven na de Tweede Wereldoorlog'

De lezing op dinsdag 23 januari zal gaan over “Vlaardingse bedrijven na de Tweede Wereldoorlog”, door Jan Anderson, met een inleiding (en plaatjes van Hans Bakker) naar aanleiding van de expositie die tot eind januari in het Streekmuseum te zien is. De avond zal gehouden worden in het Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50. De lezing begint om 20.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen.

dinsdag27feb
Lezing HVV over Arij Pleijsier

Op dinsdag 27 februari wordt er een lezing gehouden over Arij Pleijsier (1819-1879), een kunstschilder uit Vlaardingen met internationale faam. Hij heeft voornamelijk schepen en strandgezichten geschilderd. Het Museum Vlaardingen heeft onlangs een schilderij van hem aangekocht van een Vlaardingse haringjager. Jeroen te Brugge komt hier van alles over vertellen en het belooft dus een boeiende avond te worden!

De bijeenkomst zal plaatsvinden in het Museum Vlaardingen, we beginnen om 20.00. Neem uw museumjaarkaart of Rotterdampas mee!

dinsdag27mrt
Algemene Ledenvergadering HVV en lezing Tapijt Slag bij Vlaardingen

Op dinsdag 27 maart is de Algemene Ledenvergadering. Die wordt gevolgd door een lezing over het geborduurde Tapijt over de Slag bij Vlaardingen door Lia ter Poorten. Net als voorgaande jaren is deze bijeenkomst in de aula van het Lentiz / Groen van Prinstererlyceum.

zaterdag21apr
Excursie Verdwenen molens

Op 21 april 2018 wordt in samenwerking met kanovereniging Natsec en de Fluisterboot een 'Verdwenen molens-tocht' gehouden. Meer informatie volgt binnenkort.

dinsdag24apr
Lezing HVV over de Slag bij Vlaardingen

Kees Nieuwenhuijsen, de kenner bij uitstek, zal komen vertellen over de slag tóen, maar ook over de slag die ongeveer zes weken later wordt ‘gestreden’ door meer dan 500 re-enactors (historisch geklede geschiedenis-liefhebbers), die dan hun kamp zullen inrichten in de Broekpolder. Ook wat daarvoor komt kijken, weet Kees als organisator van deze kopie-veldslag als geen ander, en het is bijzonder dat ook aan de organisatie van die slag ruimschoots aandacht zal worden besteed.

zaterdag 9jun
Slag bij Vlaardingen

Op 9 en 10 juni wordt de Slag bij Vlaardingen uit 1018 nagespeeld. Zie https://www.vlaardingen1018.nl/Agenda/Veldslag_middeleeuws_kampement.

vrijdag15jun
Historisch Stadsspektakel

Op 15 en 16 juni vindt in het Centrum het Historisch Stadsspektakel plaats. Zie https://www.vlaardingen1018.nl/Agenda/Historisch_Stadsspektakel.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden.

Lees verder
De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding