Vlaardings verleden komt tot leven Overzicht

De website Vlaardingen24 laat sinds zaterdag 1 september op een unieke manier het verleden van de Haringstad herleven. Sinds die dag is op de pagina ‘Historie’ iedere dag een nieuw verhaal uit en over het verleden van Vlaardingen en de Vlaardingers te vinden. De serie zal twee jaar lopen zodat er maar liefst 730 verhaaltjes en verhalen worden gepubliceerd.

Wat kunt u verwachten? Geen doorwrochte geschiedschrijving in ieder geval. Eerder een soort ‘geschiedschildering’ aan de hand van oude krantenberichten. Geen grote thema’s uitputtend behandeld maar losse fragmenten uit het verleden van de Haringstad. Soms kort, soms iets langer. Afwisselend hilarisch, verdrietig, verbijsterend of herkenbaar. Al die verhalen samen geven wel degelijk een beeld van de ‘couleur locale’ van onze stad in vroeger tijden en het wel en wee van haar inwoners.

Verhalen als ‘De Balder onder vuur’, ‘Piet de Schreeuwer’, ‘Het woeden der witte troepen’, ‘Crime Passionel bij het station’, ‘De zonde in Vlaardingen’, ‘Een zeeman en een zeemannetje’ en ‘Het looze weeuwtje’ komen voorbij. Het zwaartepunt ligt op de eerste vier decennia van de 20e eeuw maar ook gebeurtenissen uit de 19e en een enkele uit de 18e eeuw passeren de revue.

Een serie die zeker in de smaak zal vallen bij iedereen die geïnteresseerd is in het Vlaardingse verleden. Eigenlijk mag geen enkele rechtgeaarde Vlaardinger deze serie missen. Kijk dagelijks even op http://www.vlaardingen24.nl/historie en gebruik de archieffunctie om alsnog te lezen wat u tot nu toe heeft gemist.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding