Nieuwe foto's Overzicht

Door een schenking van de heer G. Kalkman is de Historische Vereniging alweer geruime tijd geleden in het bezit gekomen van een flinke serie negatieven uit de zestiger en zeventiger jaren. De HVV heeft die destijds laten afdrukken. Er is toen dankbaar gebruik van gemaakt voor o.a. het boekje “Vlaardingen in Wintertijd” en het boek ”Vlaardingen Buitendijks” in de serie Tijdsbeeld van Vlaardingen. Vervolgens kreeg de HVV een groot aantal dia’s van Kalkman. Dia’s worden nauwelijks meer gebruikt en presentaties worden tegenwoordig gegeven met Power Point. Een andere schenking was een scan apparaat waarop ook meerdere dia’s tegelijk kunnen worden in gescand. De gulle schenker daarvan was de heer Gerard Pontier van de gelijknamige boekhandel.    

Tot onze grote vreugde stelde de heer Rob Bleijs zich beschikbaar voor het scannen van de dia’s. Hij is daar nu druk mee bezig en slaat ze op met een hoge resolutie voor presentatie gebruik en in een lagere resolutie voor de website. De eerste resultaten zijn nu te zien in het  fotoalbum. In de loop der tijd zal onze site zo steeds meer gevuld worden met mooie prentjes van Vlaardingen. Geniet er van!

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding