Historische Kleurenwaaier Overzicht

Vlaardingen heeft een Historische Kleurenwaaier

Bewoners in het historisch centrum van Vlaardingen die hun pand een schilderbeurt willen geven, kunnen dit voortaan doen met behulp van een kleurenwaaier met 30 historische kleuren. De Stichting Stadsherstel Vlaardingen en het Vlaardingse bedrijf Kloet Onderhoud presenteerden op 14 februari tijdens de toewijzing van het Beschermd Stadsgezicht Vlaardingen deze eerste Vlaardingse kleurenwaaier. Bij het realiseren van de kleurenwaaier is ook de Historische Vereniging Vlaardingen betrokken geweest.

De waaier is in eerste instantie bedoeld voor het historisch centrum, maar kan later uitgebreid worden voor andere Vlaardingse wijken. De waaier is gebaseerd op kleuren die 150 jaar geleden in de binnenstad werden toegepast. Naast historisch archiefonderzoek heeft het schilders opleidingsinstituut Nimeto uit Utrecht practische medewerking verleend. Door kleine stukjes verf van kozijnen te verwijderen konden de oude kleuren bepaald worden.

Sinds begin 2011 werkt de Stichting Stadsherstel Vlaardingen er aan om met name de teloorgang van de oude winkelstraat weer vitaal en attractief te maken. De winkeleigenaren en bewoners in de Hoogstraat worden door middel van subsidies en adviezen door de stichting ondersteund bij het opknappen van de panden.

De kleurenwaaier is verkrijgbaar bij de Stichting Stadsherstel Vlaardingen aan de Hoogstraat 107 tijdens kantooruren op maandag en woensdag. En bij verfhandel Vermeer aan de Westhavenkade. De prijs van de kleurenwaaier is € 17,50.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding