Historische Jaarboek Vlaardingen 2013 verschenen Overzicht

Op woensdag 6 november j.l. werd in “De Windwijzer” aan de Schiedamseweg het eerste exemplaar van het Historisch Jaarboek 2013 uitgereikt aan burgemeester Bruinsma. De leden van de Historische Vereniging hebben de afgelopen week hun exemplaar ontvangen en kunnen naast de Vlaardingse kronieken en jaarverslagen van verschillende cultuurhistorische instanties, zich te goed doen aan twee zeer interessante artikelen.

Er is al veel over gezegd en geschreven hoe het nu eigenlijk zit met de twee burgemeesters in oorlogstijd, Meindert Siezen en Willem Hansen. Hans Mathijssen heeft er onderzoek naar gedaan en het artikel daarover, "Burgemeesters in oorlogstijd. Goed of fout" geeft een goed beeld van deze twee personen die Vlaardingen in een moeilijke periode moesten besturen.

Het andere artikel is van de hand van Agnes Vermaas. Zij deed onderzoek naar het eerste Vlaardingse waterleiding netwerk. In het artikel “Spreek wat waar is, drink wat klaar is” vertelt zij dat de Vlaardingers tot aan 1885 nog water uit de Oude Haven haalden voor allerlei gebruik, ja, zelfs als drinkwater. Na die tijd kwam er in de huishoudens water uit de kraan. Vlaardingen kreeg daarbij ook een fraaie monumentale watertoren. Een boeiend verhaal om te lezen, met veel foto’s!

Het HVV bestuur is weer trots op de mooie publicaties die dit jaar zijn verschenen. In december komt het laatste Tijd-Schrift van 2013 uit, de 130ste uitgave alweer in het 47 jarig bestaan van de vereniging.   

Meer foto's van de uitreiking staan in de rubriek "Foto's".

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding