Vlaardingen in de Noorse pers Overzicht

Dat de onlangs gehouden gezamenlijke lezingavond van de Historische Vereniging Vlaardingen en de Vrienden van het Museum Vlaardingen de Noorse pers zou halen, is toch niet een alledaags gebeuren. Dat daar ook burgemeester Bert Blase van mee profiteerde mag toch wel een leuke PR voor Vlaardingen genoemd worden.

Op 20 april 1944 ontplofte in het Noorse Bergen de tot vrachtschip omgebouwde VL 103 ‘Voorbode’. Over deze ontzaggelijke ramp heeft de Bergse filmclub een 1 uur durende indrukwekkende documentaire gemaakt.

De Nederlandse versie van de documentaire is onlangs in Vlaardingen vertoond en is het eerste exemplaar van de DVD aan burgemeester Bert Blase overhandigd. Van de Vlaardingse activiteiten heeft de Bergense krant Bergensavisen afgelopen week een verslag gedaan.

De DVD is verkrijgbaar voor € 15,- bij de Historische Vereniging en het Museum Vlaardingen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding