Nieuw ANWB monumentenbord Overzicht

Aan het voormalig rederspakhuis ‘NEDERLAND’ aan de Oosthavenkade 53 werd woensdag voor Vlaardingen het eerste ANWB informatiebord nieuwe stijl onthuld. Wethouder Hans Versluijs verrichtte de handeling door de laatste schroef aan te brengen. Het voormalig pakhuis, dat de status heeft van Rijksmonument, dateert van 1876, waarna het in 1892 in handen kwam van de rederij IJzermans &Co. Vervolgens vestigde zich er diverse andere firma’s, totdat het pakhuis in 2000 herbestemd is tot woonhuis. Het nieuwe element aan het ANWB informatiebord is het Rijksmonumenten logo. De Historische Vereniging Vlaardingen en het Stadsarchief  hebben meegewerkt aan dit ANWB-bord nieuwe stijl. De bewoners zelf hebben de aanvraag voor het bord ter hand genomen en zijn er nu wat trots op om de geschiedenis van hun pand op deze wijze te kunnen vertellen. 

 

Het project ANWB monumentenborden is tijdens het 25- jarig bestaan van de HVV in 1992 gestart. Op een groot aantal panden in de stad zijn de landelijk bekende bruine borden toen aangebracht.

In 2017 bestaat de HVV 50 jaar en zou misschien na 25 jaar een begin gemaakt kunnen worden met een nieuwe serie borden.   

Wethouder Hans Versluijs draait de laatste schroef stevig aan.

Henny van 't Hof, de initiatiefnemer namens de bewoners, is een tevreden man.

Een mooi stukje geschiedenis.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding