Tijd-Schrift 142, december 2016 Overzicht

Prijs: € 2,50
(excl. portokosten)Bestellen

Goud!

De HVV bestaat in januari 2017 vijftig jaar. Ons gouden jubileum dus. En dat gaan we uiteraard vieren, met een feestelijke ‘Vlaardingen-dag’ op 21 januari, waarop we, net als bij voorgaande jubilea, in het schoolgebouw van het Geuzencollege in de Westwijk u een scala aan activiteiten voorschotelen: foto’s, films, boeken, maquettes, historische, genealogische en ‘groene’ organisaties: het wordt een rijk gevulde dag. En hopelijk kunnen we dan weer een aantal nieuwe leden inschrijven, want hoe meer leden, des te sterker staat de HVV. En dat is, ook na 50 jaar, nog steeds nodig. Maar daar gaan we het nu eens niet over hebben. Dit Tijd-Schrift staat in het teken van jubileren. Daarom een tweetal felicitatie-bijdragen van wethouder Hans Versluis en stadsarchivaris Harm Jan Luth. En heel veel foto’s. De HVV heeft zelf een grote collectie foto’s (die we nog steeds ooit eens digitaal beschikbaar willen stellen) en we kunnen putten uit de collectie van het Stadsarchief. Daarnaast heeft onze voorzitter Wout den Breems ook een grote privé verzameling. En uit die drie collecties heeft hij een serie foto’s uitgezocht die zo’n beetje een tijdsbeeld geven van de afgelopen 5 jaar HVV. Daarbij ligt de nadruk op foto’s die uniek zijn en nog niet eerder gepubliceerd. En dat bezorgt u, als lezers, ongetwijfeld veel kijkplezier.

De HVV is niet de enige die jubileert. Dit jaar bestaat het ServiceTeam Vlaardingen 25 jaar – een mooi zilveren jubileum. Daarom in dit Tijd-Schrift de geschiedenis van deze organisatie.

Tot slot, we schreven het al diverse malen: volgend jaar nemen twee bestuursleden met een bijzonder lange staat van dienst, Wout den Breems en Arie Ouwendijk, afscheid van het bestuur. Dat betekent dat we in ieder geval nog één nieuw bestuurslid nodig hebben (Michel Carree is nu aspirant-bestuurslid en zal volgend jaar worden benoemd), maar wat nijpender is: wij hebben een nieuwe voorzitter nodig! Onder de huidige bestuursleden is niemand die ‘de nieuwe Wout’ kan of wil worden (als dat al kan….), dus we zoeken nog steeds iemand die deze taak, na gedegen een inwerkperiode, op zich kan nemen. Laat de gouden HVV niet in de kou staan!

Eric van Rongen, eindredacteur

Inhoud

25 jaar ServiceTeam Vlaardingen (Arjan Romers)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding