Historisch Jaarboek 2016 Overzicht

Prijs: € 17,50
(excl. portokosten)Bestellen

Het Historisch Jaarboek 2016 is alweer de 40 jaargang. Het bevat ditmaal weer twee hoofdartikelen. Het eerste is 'Van Garage Romein naar AVAM' door Frank van den Boogert, en het tweede is van Frits van Ooststroom: " 'Den verdienstelijken burger' Anthony Knottenbelt". Daarnaast bevat het Jaarboek weer twee een halve eeuw gescheiden kronieken: die van 1965 is opgesteld door Anneke Maat-Grijsen en die van 2015 door John Ditiecher. Beide kronieken geven in woord en beeld een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit die jaren.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, het Stadsarchief en Archeologie van de gemeente Vlaardingen, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Museum Vlaardingen.

Inhoud

Van Garage Romein naar AVAM. De historie van een Vlaardings auto(bus) bedrijf (Frank van den Boogert)
40 jaar omslagen op een rijtje (--)
Twee bloedmooie meiden kussen bij Klaas Bloem de interesse voor geschiedenis wakker (Ellen Boonstra-de Jong, Erika Verloop)
'Den verdienstelijken burger' Anthony Knottenbelt (Frits van Ooststroom)
Kroniek van Vlaardingen 1965 (Anneke Maat-Grijsen)
Kroniek van Vlaardingen 2015 (John Dieticher)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding