Historisch Jaarboek 2018 Overzicht

Prijs: € 17,50
(excl. portokosten)Bestellen

Het Historisch Jaarboek 2018,de 42e jaargang, heeft als overkoepelend thema 'Hollandia'. In het eerste artikel beschrijft Frans Assenberg de sociale aspecten van de melkfabriek 'Hollandia'. Het tweede artikel gaat over 50 jaar Vrije Academie, en die academie was jarenlang gevestigd in het Hollandia-gebouw onder leiding van de schrijver, Henk Horsten. Als toegift volgt dan nog een dubbelinterview door Ellen Boonstra-de Jong met Henk Horsten en Kees van de Windt onder de nietsverhullende titel 'Blijf met je poten van ons beeld af'.

Daarnaast bevat het Jaarboek weer twee kronieken die een halve eeuw van elkaar zijn gescheiden: die van 1967 is opgesteld door Truus Eling-Sips en die van 2017 door John Ditiecher. Beide kronieken geven in woord en beeld een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit die jaren.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, het Stadsarchief en Archeologie van de gemeente Vlaardingen, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Museum Vlaardingen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding