Tijd-Schrift 155 maart 2020 Overzicht

Prijs: € 1,00
(excl. portokosten)Bestellen

Meedoen

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht in Nederland werd ingevoerd (op 28 september 1919). Het is nu niet meer voor te stellen dat er een tijd was dat vrouwen niet mochten meedoen bij het kiezen van hun vertegenwoordigers in het openbaar bestuur, en dat zij ook in veel andere opzichten minder rechten hadden dan mannen. De tijden zijn wat dat betreft gelukkig verbeterd! Te gelegenheid van dit heugelijke feit heeft een werkgroep van vrouwelijke HVV-leden een speciale uitgave van ons kwartaalblad samengesteld, dat onder de naam Zij-Schrift verschijnt. En ook nog in een grote oplage, zodat niet alleen de leden van de HVV kennis kunnen nemen van de inhoud, maar het zal ook op scholen worden gebruikt in speciale projecten. Als wij hiermee ons steentje kunnen bijdragen aan de bewustwording van de gelijkheid van de geslachten is dat heel mooi!

Omdat we u ook informatie alleen voor HVV leden willen doorgeven, krijgt u ook nog dit kleine Tijd-Schrift, met de oproep voor de Algemene Ledenvergadering en de Ledenactiviteiten.

Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat we bevrijd werden van de Duitse overheersing, willen we daar ook aandacht aan schenken in diverse artikelen. Er staan er al een paar op stapel, maar er is ruimte voor meer, dus als u een bijdrage kunt leveren: heel graag. Ook artikelen over andere onderwerpen kunt u ons trouwens toesturen, want we hebben niet erg veel meer op voorraad.

Tot slot: we zijn bezig met het verkrijgen van een eigen onderkomen (eindelijk!!), in de Waag op de Markt, een prachtige locatie. Hij moet alleen nog worden ontruimd en geschikt gemaakt worden voor gebruik door de HVV. Maar we doen nu vast een oproep voor vrijwilligers om af en toe de ruimte te bemensen en gasten te ontvangen en te woord te staan. Hoe vaak we open zullen zijn is nog niet besloten, maar het zou bijvoorbeeld elke zaterdagmiddag kunnen zijn. Dat hoort u te zijner tijd. Maar als u mee wilt werken (of iets anders voor de HVV wilt doen..) laat het ons dan weten via email info@hvv-vlaardingen.nl. Alvast hartelijk dank!

Eric van Rongen, eindredacteur

Inhoud

Agenda Algemene Ledenvergadering (Eric van Rongen)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding