Tijd-Schrift 156 juni 2020 Overzicht

Prijs: € 2,50
(excl. portokosten)Bestellen

 

Vieren

Dit jaar vieren we dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn van het juk van de Duitse overheersing. Maar het is wel een beetje wrang dat dit moet terwijl we zelf in een ‘intelligente lockdown’ zitten. Echte vrijheid zoals we gewend zijn is er momenteel nog niet bij, alhoewel het gelukkig wel weer de goede kant uitgaat. De Algemene Ledenvergadering moest helaas ook uitgesteld worden. Waarschijnlijk wordt hij nu in oktober gehouden, maar het bestuur heeft daar nog geen definitieve beslissing over genomen, en ook niet hoe en waar de ALV wordt gehouden. Wij houden u uiteraard op de hoogte via de website en de Nieuwsbrief (die krijgt u alleen als u ons een emailadres heeft gegeven: geen Nieuwsbrief ontvangen? Stuur ons uw emailadres!).

Maar wij willen uiteraard toch niet voorbijgaan aan 75 jaar bevrijding. Daarom staat dit Tijd-Schrift in het teken van deze herdenking. Een paar maanden voor zijn overlijden in januari van dit jaar bood Bram van Dorp ons zijn herinneringen aan zijn onderduikperiode in Warmenhuizen aan. Hij had die voor zijn kleinzoons opgeschreven, maar het verhaal is zeker voor alle HVVers interessant. Het tweede artikel gaat over een Vlaardinger, Willem de Waard, die in Engelse dienst de Slag bij Arnhem meemaakte. Pieter Schlebaum deed er onderzoek naar en tekende het op.

Dan iets anders: de inning van de contributie. Die ging dit jaar wat anders dan anders, en helaas niet zonder slag of stoot. In principe is het systeem van ClubCollect heel gemakkelijk en gebruikersvriendelijk. Als je een beetje ervaring met de digitale wereld hebt, tenminste. En dat hebben veel van onze leden niet, helaas. Dus was het voor een toch onverwacht groot deel van de leden een probleem om te betalen, en dat heeft weer tot veel – begrijpelijk – ongenoegen geleid en veel werk voor de penningmeester: allebei niet de bedoeling natuurlijk! We zijn met ClubCollect in gesprek om bepaalde zaken te verbeteren, en uiteraard hebben we er zelf ook van geleerd en zal het volgend jaar allemaal beter gaan. Zoals hopelijk ook met onze vrijheid.

Blijf gezond, we hopen u over een paar maanden weer te zien bij onze bijeenkomsten!   

Eric van Rongen, eindredacteur

Inhoud

Memoires over mijn onderduiken tijdens begin februari 1944 tot en met 5 mei 1945 (Bram van Dorp)
In het kielzog van de bevelhebber (Pieter Schlebaum)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding