Tijd-Schrift 157 september 2020 Overzicht

Prijs: € 2,50
(excl. portokosten)Bestellen

Leermonumenten

Dat is het thema van Open Monumentendag 2020. Een aflevering die anders zal zijn dan anders, vanwege de corona-maatregelen. Een belangrijk deel van OMD is, zoals de laatste jaren gebruikelijk, het aan het thema gewijde Tijd-Schrift. Dit jaar dus nog belangrijker dan anders, en weer met leuke artikelen. Maar er zijn ook nog andere initiatieven, daarover leest u alles in dit nummer. Hopelijk kunt u toch nog een plezierige OMD beleven!

Onze oproep in de digitale Nieuwsbrief voor vrijwilligers heeft veel reacties opgeleverd, onder meer bezorgers van de flyer die we gemaakt hebben om nieuwe leden te werven. En ook dat was een succes! Er hebben zich tot nu toe 27 nieuwe leden gemeld, en we vinden het erg fijn dat daarmee de neerwaartse trend in het aantal leden in positieve zin is omgebogen. Maar er kan nog meer bij, dus actieve werving door u, onze leden, zou ook heel fijn zijn. Want niets werkt zo goed om enthousiasme voor de HVV over te brengen als een enthousiast lid!

Natuurlijk blijven de corona-maatregelen ons parten spelen bij onze activiteiten. Achterin dit Tijd-Schrift leest u wat we u nog kunnen aanbieden. Belangrijk is dat de Algemene Ledenvergadering weer gepland is – zie de mededeling hieronder. Die ALV moet wettelijk gezien worden gehouden, en we willen natuurlijk ook graag van u horen of we het als bestuur goed doen en wat er beter kan! Bovendien moeten er twee nieuwe bestuursleden worden benoemd, dus ook daarom is de ALV belangrijk.

Voor nu: houd afstand, blijf gezond, en we hopen u binnenkort weer te zien bij onze bijeenkomsten!   

Eric van Rongen, eindredacteur

Inhoud

Open Monumentendag 2020 in Vlaardingen (Ron Hoekstra)
Meester Anthony Buiteweg (1701-1783) en zijn leermonumenten in Vlaardingen (Harn Jan Luth-Mulders)
Leermonumentjes in de archeologie (Rutger Terluin)
Groen van Prinstererlyceum: leermonument in Vlaardingen (Marloes Veringa)
Schoolgebouwen van vroeger (Ron Hoekstra)
Je bent nooit te oud, of te jong, om (van) te leren (Carolien Van Loon)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding