Historisch Jaarboek 2010 Overzicht

Prijs: € 10,00
(excl. portokosten)Bestellen

De 34e jaargang van het Historisch Jaarboek heeft twee hoofdartikelen. Het eerste is van de hand van Jan van Hees en gaat over de visrokers in Vlaardingen onder de titel: Zalm der armen. Het tweede artikel is de levensbeschrijving van Gretha Hofstra ("Uitnemend verpleegster, slecht diakones"). De nieuwe coördinatrice van het Jaarboek, Ellen Boonstra-de Jong, en Anne Jongstra tekenen voor dit artikel. Uiteraard bevat het Jaarboek ook weer kronieken; die van 2009 is opgesteld door Marianne van Papeveld-Hörst en de kroniek van 50 jaar eerder, dus van 1959, is van de hand van Anneke Maat-Grijsen. Beide kronieken geven weer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, rijkelijk geïllustreerd.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, de Gemeentelijk Sectie Stadsarchief en Archeologie, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Visserijmuseum / Vlaardings Museum.

 

Inhoud

Zalm der armen; Visrokers in Vlaardingen (1750-1950) (Hees, J. van)
Gretha Hofstra: 'Uitnemend verpleegster, slecht diacones' (Boonstra-de Jong, E.; Jongstra, A.)
Kroniek van Vlaardingen 1959 (Maat-Grijsen, A.)
Kroniek van Vlaardingen 2009 (Papeveld-Horst, M. van)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding