Historisch Jaarboek 2007 Overzicht

Prijs: € 5,00
(excl. portokosten)Bestellen

Het eerste hoofdartikel van dit Historisch Jaarboek gaat over de geschiedenis van Zouteveen. Wat heeft dat met Vlaardingen te maken, denk u wellicht? Heel veel. Delen van de voormalige gemeente Zouteveen maken nu deel uit van Vlaardingen. Zij lagen tegen de gemeente Vlaardinger-Ambacht aan en zijn met de annexatie daarvan in 1941 bij Vlaardingen getrokken. Wie van Midden Delfland houdt, en dan met name van het deel tussen Vlaardingen en Schipluiden, zal van dit artikel smullen. Jacques Moerman en Frits van Ooststroom tekenen voor dit artikel.

Het tweede hoofdartikel is van de hand van Jeroen ter Brugge en gaat over de fotografen in Vlaardingen tot 1940. Jeroen hield daarover na de Algemene Ledenvergadering van 2006 al een boeiende lezing en heeft die informatie nu zeer uitgebreid op schrift gesteld; uiteraard voorzien van vele foto's.

Verder in dit Jaarboek: Cobi Bot zorgde weer voor de samenstelling van de kroniek 1956 en Marianne van Papeveld-Hörst verzamelde de gegevens voor de kroniek 2006. Nieuw daarbij is dat de foto's in deze kroniek in kleur zijn afgedrukt. Waarschijnlijk om burgemeester Bruinsma met een clownsneus nog beter te laten uitkomen!

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, de Gemeentelijk Sectie Stadsarchief en Archeologie, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Visserijmuseum / Vlaardings Museum.

 

Inhoud

Fotografen in Vlaardingen voor 1940 (Brugge, J. ter)
Kroniek van Vlaardingen 1956 (Bot, C.)
Kroniek van Vlaardingen 2006 (Papeveld-Horst, M. van)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding