Historisch Jaarboek 2014 Overzicht

Prijs: € 17,50
(excl. portokosten)Bestellen

Historisch Jaarboek 2014, nummer 38 in de reeks, bevat weer twee hoofdartikelen. Het eerste is 'Thidbalds sarcofaag' over opgravingen in de Grote Kerk, door Piet Heinsbroek, die helaas net voor het verschijnen van het Jaarboek overleed. Het tweede is van de hand van Bram Keizerwaard en gaat over het gevangenen- en bewaringskamp 'De Vergulde Hand' in Vlaardingen. Daarnaast bevat het Jaarboek uiteraard ook weer de kronieken; die van 2013 is opgesteld door John Dieticher en de kroniek van 50 jaar eerder, dus van 1963, is van de hand van Anneke Maat-Grijsen. Beide kronieken geven weer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, rijkelijk en zoveel mogelijk kleurrijk geïllustreerd.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, het Stadsarchief en Archeologie van de Gemeente Vlaardingen, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Museum Vlaardingen.

Inhoud

Thidbalds sarcofaag (Piet Heinsbroek)
De Vergulde Hand. Het gevangenen- en bewaringskamp te Vlaardingen (Bram Keizerwaard)
Kroniek van Vlaardingen 1963 (Anneke Maat-Grijsen)
Kroniek van Vlaardingen 2013 (John Dieticher)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding