Historisch Jaarboek 2015 Overzicht

Prijs: € 17,50
(excl. portokosten)Bestellen

Het Historisch Jaarboek 2015, de 39e jaargang, bevat zoals gebruikelijk weer twee hoofdartikelen. Het eerste is 'Onder de rook en stank van de vooruitgang - opkomst van milieubesef en milieuactivisme in Vlaardingen' door Harry Geerlings en Toby Witte, en het tweede is van Perry Moree: 'Beneden aan de rang der biscopen - Uit de geschiedenis van het Vlaardingse Luzor Theater'. Daarnaast bevat het Jaarboek weer twee een halve eeuw gescheiden kronieken: die van 1964 is opgesteld door Anneke Maat-Grijsen en die van 2014 door John Ditiecher. Beide kronieken geven in woord en beeld een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit die jaren.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, het Stadsarchief en Archeologie van de gemeente Vlaardingen, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Museum Vlaardingen.

Inhoud

Onder de rook en stank van de vooruitgang: opkomst van milieubesef en milieuactivisme in Vlaardingen (Henk Geerlings, Toby Witte)
'Beneden aan de rang der bioscopen' Uit de geschiedenis van het Vlaardingse Luxor Theater, 1928-1973 (Perry Moree)
Kroniek van Vlaardingen 1964 (Anneke Maat-Grijsen)
Kroniek van Vlaardingen 2014 (John Dieticher)

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding