0

Actieve leden

0

Jaar actief

0

Verschillende publicaties

Over de HVV

Vlaardingen heeft een lange historie. Reeds lang voor het begin van de jaartelling leefden er al mensen in deze streek. In de achtste eeuw is er voor het eerst in geschreven bronnen sprake van Vlaardingen en in het begin van het tweede millennium ontstaat een echte stad. In 1273 krijgt Vlaardingen van Floris V stadsrechten. De Gouden Eeuw is ook voor Vlaardingen een periode van grote bloei en groei. In de eeuwen daarna is, tot de periode na de Tweede Wereldoorlog, de visserij de belangrijkste bron van inkomsten. De opbouw van het stadscentrum en vele panden in die omgeving herinneren nog aan dit roemrijke verleden….

Nieuws

Geschiedenis

In het jaar 1018 stuurt de Duitse keizer een grote vloot naar het uiterste westen van zijn rijk. Bij de nederzetting ‘Flardinga’ treffen de keizerlijke soldaten de manschappen van graaf Dirk III, waarbij zich ook Vlaardingse boeren hadden aangesloten. In de veldslag die volgt lijdt het keizerlijke leger zware verliezen. De opmerkelijke overwinning van Dirk III in de Slag bij Vlaardingen doet heel wat stof opwaaien in het keizerrijk….

Lid worden

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Voor een bescheiden contributie krijgt u veel terug: jaarlijks vier Tijd-Schriften en een Historisch Jaarboek, interessante excursies en boeiende lezingen.

Contact

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in meer dan alleen lid zijn? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij als Historische Vereniging voor jou kunnen betekenen.