Lezing over Schiedamse alpinist en ontdekkingsreiziger – zaterdag 10 februari 14:00 uur


Schiedammer Philips Visser (1882-1955) gaf een mooie toekomst als distillateur op om als bergbeklimmer zijn passie te volgen. In plaats van aan de slag te gaan bij Daniël Visser & Zoonen en De Graauwe Hengst ging hij met zijn echtgenote Jeanette Visser-Hooft op verschillende expedities naar de Karakoram bergen en gletsjers.
Na deze in de Himalaya gelegen gebieden in kaart te hebben gebracht, bezocht hij als diplomaat Brits-Indië, Turkije en Zuid-Afrika. In 1948 ging Visser als ambassadeur in Moskou aan de slag. Reden genoeg voor Maarten Faas om een biografie te schrijven: ‘Nederlands laatste ontdekkingsreiziger – Philips Christiaan Visser’. Faas zal op  een lezing verzorgen over deze Schiedamse alpinist in het Jenevermuseum aan de Lange Haven.
De toegang is gratis, maar reserveren per e-mail is gewenst. Het wordt gewaardeerd als bezoekers met een museumjaarkaart of een Rotterdampas deze bij de ingang laten scannen. De lezing is een initiatief van de Historische Vereniging Schiedam, het Nationaal Jenevermuseum en het Gemeentearchief Schiedam.
Locatie: Jenevermuseum, Lange Haven 74, Schiedam.
Datum en tijd: zaterdag 10 februari 14:00 uur.