Beiaarddag 2016 Overzicht

Het hoofdprogramma is van 14.00 tot 17.00 uur op het fraaie LIJNBAANPLANTSOEN in het centrum, en is deze keer opgebouwd rond Le Carillon Ambulant de Douai.

 

Beeld: Big Ben.

Deze spectaculaire rijdende beiaard zal eerst van 12.00 tot 14.00 uur door de Vlaardingse straten gaan, als een moderne rattenvanger van Hamelen.
U kunt dus MET DE KLOKKEN MEE naar het Lijnbaanplantsoen.
Maar ook het Oranjecarillon zal zijn vertrouwde rol blijven spelen.Ook dit jaar weer topbeiaardiers uit binnen- en buitenland: Quentin Leriche (Fr.), Kenneth Theunissen (België), Bas de Vroome en Richard de Waardt.
Wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou sluit het programma af.
De populaire Beiaardprijsvraag zal niet ontbreken, deze keer gepresenteerd door Mary-Lou van Stenis.
De toegang is gratis.

Lunchroom Coisas & Loisas verzorgt de catering op het terrein, terwijl in de Beiaardbar wijnen van Hosman en Belgisch Beiaardbier worden geschonken, vergezeld van speciaal door Carl Voskamp gebakken "Vlaardingse kaasklokjes".
Kom langs op het Lijnbaanplantsoen en ontdek de bijzondere charme van deze verrassende Vlaardingse locatie.

Stichting Big Ben
VLAARDINGEN

Kijk voor meer informatie op  www.vlaardingsebeiaarddag.nl

 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding