Nieuw boek over Vlaardingse muurreclames. Overzicht

Samensteller van het boek, Peter de Jong, is niet onbekend in het Vlaardingse als het o.a. gaat om het herstellen van oude muur- en reclame schilderingen. Maar ook voor nieuwe reclames, zoals die van BENZO aan de Mozartlaan, draait hij zijn hand niet om.  Nu heeft hij aan zijn werk een fraai boekwerk toegevoegd met nog meer van die Vlaardingse ‘kunstuitingen’ uit het verleden. Het was veel voorkomend, dat de Vlaardingse winkeliers en o.a. ook de Vlaardingse visserijbedrijven aan hun naam en waren op deze wijze bekendheid gaven.  

In het boek van De Jong is veel daarvan te bewonderen en is het genieten van de indrukwekkende hoeveelheid foto’s van reclames op daken, winkelruiten, muren en gevels uit onze stadshistorie. Het rijk geïllustreerde boek is vorm gegeven door Arno Bauman en uitgegeven door de Stichting KunstKeten.

Het boek is verkrijgbaar bij de Vlaardingse boekhandel en kost € 15,-

Isbn: 978-90-819767-2-5

Foto: G. Kalkman, coll. HVV.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding