HVV op de bres voor historisch pand Overzicht

Daarom heeft de HVV het college een brief gestuurd met het verzoek de eigenaar aan te schrijven en verandering in de situatie te brengen.

 

Betreft: Verpaupering Smallehavenstraat 23

Vlaardingen, 30 maart 2017

Geacht college,

Al sinds jaar en dag staat het monumentale pandje in de Smallehavenstraat 23 te verpauperen. Dat is een aanfluiting voor de Smallehavenstraat en in het bijzonder voor Vlaardingen. Het is een van de oudste straatjes van onze stad. Al in 1560 wordt het straatje al genoemd als de belastinginners bij het innen van 10e penning langs de deuren gaan. Ook bij het pandje wat nu nummer 23 is, zijn zij toen langs geweest, want het stond er toen al. Helaas laat de huidige eigenaar van het pand het voor wat het is en doet Vlaardingen daarmee geen goede dienst. Menig Vlaardinger klaagt er over bij de HVV en natuurlijk vinden wij het ook gewoon niet kunnen. De HVV verzoekt daarom u de eigenaar van het pand aan te schrijven om hem op zijn verantwoordelijkheden te wijzen en op korte termijn actie te ondernemen om het pand te gaan restaureren. De Vlaardingers willen een mooie stad en niet een dergelijke bouwval!

Met vriendelijke groet, 

namens de Historische Vereniging Vlaardingen,

W.C. den Breems, voorzitter

Foto: Wout den Breems

Foto: Cees Groen

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding