Boekje over de gezusters De Rave Overzicht

Velen denken dan ook onmiddellijk aan de brisantbom die de Hoogstraatpanden van slagerij Van der Valk en van de gezusters De Rave op 11 oktober 1940 grotendeels verwoestte. De dames en hun huisgenoten raakten daarbij ook licht gewond.

Het boekje is rijkelijk gevuld met bijzondere foto’s, waarvan een groot deel enkele jaren geleden door Jan van der Heul (1929-2014), zoon van de derde De Rave-zuster, Arina Johanna (1897-1976), aan de auteur is geschonken. Deze fotoverzameling vormde de aanleiding voor deze leuke uitgave.

Kan ik u helpen’ is een mooi voorbeeld van het vruchtbaar combineren van foto’s, mondelinge familieverhalen (oral history) en archiefonderzoek. Het boekje is een uitgave van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV). Leden ontvangen het boekje  bij het onlangs verschenen verenigingsblad Tijd-Schrift gratis thuis bezorgd. Het boekje is ook verkrijgbaar bij boekhandel Pontier en de prijs is € 4,00.

 

 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding