Restauratie rederijpakhuis Verboon Overzicht

De HVV zet zich al 50 jaar in voor het behoud, de verbetering en herbestemming van het historisch erfgoed van Vlaardingen. Het visserijverleden speelt binnen het erfgoed een grote rol. De rederswoningen, maar vooral ook de rederijpakhuizen zijn kenmerkend voor de geschiedenis van de stad Vlaardingen.

Na het positieve resultaat voor het behoud van het visserijpakhuis aan de Vettenoordskade, dat nu onderdeel is van het Museum Vlaardingen, is de HVV aandacht gaan vragen voor het voormalige rederijpakhuis van reder Alewijn Verboon, dat staat op het terrein van Vopak Terminal Vlaardingen en bij hen in gebruik is. Het was nodig aan een restauratie toe. In 2016 is besloten om dit rijksmonument te gaan restaureren. Het resultaat mag er zijn en het gebouw staat nu weer te pronken als landmark bij de ingang van de ‘KW haven’. 

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel Pontier en de prijs is € 12,50. Leden van de HVV krijgen het boek gratis thuisbezorgd. 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding