Expositie Midderigh-Bokhorst Overzicht

Bijzondere expositie in het Hollandia gebouw

Zaterdagmiddag 20 oktober is in de galerie van de Vrije Academie, het Hollandia gebouw aan de Oosthavenkade 42, een bijzondere expositie geopend. Vooruitlopend op een artikel in het Historisch Jaarboek 2012 over het kunstenaarsechtpaar Midderigh-Bokhorst, hebben de auteurs van het artikel, Ellen Boonstra-de Jong en Erika Verloop, een prachtige tentoonstelling ingericht over het leven en werk van dit echtpaar.

Jean Jacques Midderigh (1877-1970) en zijn echtgenote J.B. Midderigh-Bokhorst (1880-1972) woonden in de periode 1905-1927 in Vlaardingen. Jan Midderigh, die zich er al in 1902 vestigde, was leraar hand- en vaktekenen aan de Burgeravondschool voor ambachtsonderwijs en tekenleraar aan de MULO, beide aan de Zomerstraat. Zijn vrouw Dien, die in de jaren voor hun huwelijk (1905) lerares was aan de Dagteeken- en Kunstambachtsschool voor Meisjes in Amsterdam, is bekend geworden door haar omvangrijke illustratiewerk. In Vlaardingen werd de basis gelegd voor een levenslange samenwerking van het echtpaar op het gebied van het illustreren van (kinder)boeken.

De expositie is in samenwerking met de Vrije Academie en het Stadsarchief Vlaardingen samengesteld en is vanaf 31 oktober t/m 24 november te bezichtigen op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens op donderdag van 18.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot  13.00 uur.

Het eerste exemplaar van het Historisch Jaarboek Vlaardingen 2012 is op 9 november door de wethouder van Cultuur worden uitgereikt aan de kleinkinderen van het echtpaar Midderigh.

 

De auteurs vlnr Erka Verloop en Ellen Boonstra-de Jong 

 

Opening door nazaten van het echtpaar Midderigh

 

Zij bekijken het werk van hun grootouders

 

Er zijn fraaie prenten te bewonderen

 

Geweldig ook voor de jeugd

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding