12˝ jaar ‘Oud-Vlaardingen' Overzicht

Het programma ‘Oud Vlaardingen’ van stadsomroep Radio Vlaardingen, waarover u altijd wordt geïnformeerd in Tijd-Schrift onder Ledenactiviteiten, vierde op zaterdag 3 maart dat het programma 12½ jaar geleden werd gestart. Reden voor een feestje dus en kwamen velen naar ‘De Joon’ aan de Westhavenkade, het onderkomen van de omroep.

De Historische Verenging was natuurlijk ook present om de makers van het programma geluk te wensen. In het blad Intercom van de omroep schreef onze voorzitter een felicitatie die hierbij is afgedrukt.

Gefeliciteerd!

12½ jaar ‘Oud Vlaardingen’, zo oud is dat toch niet zult u zeggen? Inderdaad het programma is nog springlevend, maar elke zaterdagmorgen een programma maken over velerlei stadse wetenswaardigheden van Oud- en ook Nieuw Vlaardingen is een flinke prestatie. Daarom allen die zich in zetten om dit programma mogelijk te maken, van harte geluk gewenst met dit jubileum!

Voorloper van jullie programma was dat van Henk van den Berg en Toos de Veer. Menig Vlaardinger stemde destijds op maandagmorgen af op de Vlaardingse Omroep. Als ik wel eens vrij was van mijn werk, of in de auto onderweg, dan luisterde ik steevast mee. Tot dat er een einde kwam aan dat programma.

Maar de roep om een dergelijk programma bleef en zo werd 12½ jaar geleden de stap gezet voor het huidige ‘Oud Vlaardingen’ op de zaterdagmorgen. En wederom wordt er door menigeen elke week afgestemd op dit gezellige en informatieve programma.

Hoe kan het ook anders de twee inmiddels vertrouwde stemmen weten als geen ander de luisteraars te boeien met de geschiedenis van onze mooie historische stad. Geschiedenis die wekelijks via de ether te beluisteren is. Geweldig toch!

Ik hoop dat ‘Oud Vlaardingen’ nog vele jaren in de lucht zal blijven, want wat nu nog nieuw is, is over 12½ jaar oud en weer leuk om naar te luisteren. Dat is ten slotte historie! En als Cora, Max, Arie en Bart er zijn, dan zijn wij er ook. Ik dank allen die bij de omroep betrokken zijn voor hun inzet en wens hen veel succes in de toekomst.

Wout den Breems
Voorzitter Historische Vereniging Vlaardingen

Het team van Oud Vlaardingen: v.l.n.r. Arie Ouwendijk, Bart Zandstra, Cora Laan en Max Thurmer.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding