Lintje voor historici Overzicht

Tijdens de Lintjesregen op 25 april in de Grote Kerk van Vlaardingen werden twintig Vlaardingers verrast met een Koninklijke onderscheiding. Onder hen twee historici uit de HVV gelederen.

Paul Westerdijk is vanaf het begin van de oprichting lid van de HVV en is vanaf die tijd ook actief voor de vereniging. Jan van de Voort is vooral bekend voor zijn uitgebreide werk voor o.a het Museum Vlaardingen, voorheen het Visserij Museum. Voor de HVV is Jan al velen jaren een trouwe bezorger van het Historisch Jaarboek.

Paul en Jan, van harte gefeliciteerd met jullie onderscheiding en hartelijk dank voor jullie HVV werk.

Paul J. Westerdijk (72) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Bas Eenhoorn.

Paul Westerdijk heeft zich vanaf 1967 tot heden op velerlei gebied binnen de Vlaardingse gemeenschap als vrijwilliger ingezet, zowel op historisch, sportief en kerkelijk gebied. Hij is actief voor de Historische Vereniging Vlaardingen: in 1967 was hij betrokken bij de oprichting en is sinds dat jaar lid van de lezingen- en excursiecommissie. In het verleden was hij ook bestuurslid, redactielid verenigingsblad en voorzitter.

Sinds 2004 is hij voorzitter van de Stichting Kollecties Jan Anderson. Van voetbalvereniging Zwaluwen is hij sinds 1950 lid en is scheidsrechter sinds 1983. In 2010 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van Zwaluwen. Voor de Protestantse Wijkgemeente Holy-Noord zet(te) hij zich sinds 1978 in als ouderling, scriba-ouderling, afgevaardigde Generale Synode van de Protestantse Kerk.

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft de onderscheiding aan Paul uitgereikt.

Jan P. van de Voort (72) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Naussa. Hij bestudeert al meer dan 40 jaar het maritieme verleden op divers vakgebied. Zowel op bestuurlijk en ambtelijk vlak, als op wetenschappelijk gebied heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan de kennis van de maritieme geschiedenis. Als historicus en ontwerper van de digitale registratie van museale informatie en documentatie is de heer Van de Voort van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van het huidige Museum Vlaardingen (voorheen Visserijmuseum Vlaardingen). Daarnaast heeft hij zijn sporen verdiend op het (vrijwilligers)gebied van studentenbegeleiding, als gastschrijver en historisch onderzoeker naar heemkundestudies, als penningmeester, secretaris en webmaster van de Vereniging van Huiseigenaren ’88 woningen Holy’ en als archief- en bibliotheekmedewerker bij de Heilig Landstichting. Voor zijn verdiensten ontving hij al eerder de J.C.M. Warnsinck-prijs (2008) van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis en de ‘Hoogendijk’-prijs (2012) voor zijn boek ‘De Renaissance van de visserij’.

Gelukwensen van wethouder Hans Versluijs.

Proost heren!

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding