Opgeknapte panden SSV te boek gesteld Overzicht

Tijdens de ondertekeningen van de contracten van de z.g. Leski lokatie werd ook het jaarverslag van de Stichting Stadsherstel Vlaardingen gepresenteerd. Eveneens verscheen er een fotoboekje met panden van de Hoogstraat voor- en na restauratie/renovatie.

SSV voorzitter Andre Fontijne overhandigde het jaarverslag aan de heer John Massaar van het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en reikte vice voorzitter van de stichting Wout den Breems, het fotoboekje uit aan wethouder Hans Versluijs.

Wout den Breems: “Er hebben al heel wat fotoboekjes over Vlaardingen het licht doen zien, maar dit is toch wel een bijzonder boekwerkje als aanvulling op het zojuist gepresenteerde JV. Het boekje laat veel interessants zien, voornamelijk de panden voor restauratie/renovatie, maar ook in de nieuwe situatie. In optima forma dus het werk waar de SSV zich onder andere voor heeft ingezet de afgelopen jaren.

Het laat dan ook zien, dat het werk van de SSV niet voor niets is geweest en dat betekent tevens, dat na 2014 de voortgang van de SSV van groot belang is. Het laat zelfs zien dat de Hoogstraat en Vlaardingen die voortzetting verdienen.

De inzet van de gemeente Vlaardingen en andere partners, maar bovenal de ondersteuning van het Fonds SV e.o. hebben in grote mate bijgedragen aan de successen die zijn geboekt en die mogen niet verloren gaan. Daarom, sla vandaag nog de handen ineen en geeft de stichting de ruimte om haar belangrijke werk voort te zetten. Want, wij zijn nog niet lang klaar en ook dat is ook te zien in het boekje.

De z.g. Leskipanden waarvoor we vandaag in het bijzonder bijeen zijn, staan nog in de huidige situatie in het boekje, maar staan binnenkort in de steigers. De HVV is daar natuurlijk ook heel blij mee. Ten slotte wordt al vanaf 2006 aandacht gevraagd voor de panden en vandaag is het dan zover”.

 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding