Liber amicorum voor Jan Anderson Overzicht

    Voor meer foto's zie onder de knop foto's.

Onder valse voorwendselen werd woensdagmiddag 25 juni, Jan Anderson naar het Stadsarchief van Vlaardingen gelokt. Daar kreeg hij ter gelegenheid van zijn 78e verjaardag  uit handen van vriend Paul Westerdijk het liber amicorum (vriendenboek), uitgereikt. Zeer verrast, maar ook zichtbaar emotioneel naam de Streekmuseum directeur van het gelijknamige museum Jan Anderson het boekwerk in ontvangst. “Dit is een dag die ik nooit meer zal vergeten” zei Jan in zijn dankwoord. Daarmee in het bijzonder doelend op de op het boekomslag genoemde eenmalige uitgever Boon; De meisjesnaam van Jans vrouw Rita. “Zij heeft haar leven gewijd aan de ondersteuning van Jan en zijn activiteiten en is het een mooie manier om haar bij deze feestelijke publicatie te betrekken” aldus Perry Moree in zijn woord vooraf.

26 auteurs, uit het Vlaardingse, het bedrijfsleven, de museumwereld, cultuurhistorie en familie schrijven lovende en dankbare, maar ook positief kritische woorden over al zijn werk.  

Dit bijzondere boek, dat is samengesteld door het bestuur van Stichting Collecties Jan Anderson, betreft een zeer gelimiteerde oplage met harde kaft en stofomslag van in totaal 42 genummerde exemplaren.

Voor de uitvoering van het Liber Amicorum stond Stout Grafische Dienstverlening garant.

 

 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding