OMD klassendag Overzicht

Jeugd geniet van de OMD- klassendag!

Net als Open Monumentendag stond ook de OMD- klassendag in Vlaardingen in het teken van het thema ‘Op reis’. De kinderen beleefden zo wat het vroeger betekende als je ging reizen. Het reizen met de trekschuit bleek een wereld van verschil te zijn dan nu een tochtje met de auto met hun ouders.

Over het pad langs langs de Vlaardingse Vaart trokken de kinderen de schuit voort over het water, aangemoedigd door de andere helft van de klas die in de schuit zaten. Maar halverwege waren ook zij de pineut toen er gewisseld moest worden en konden hun klasgenoten lekker uitrusten.

Ook werd er een rit met de huifkar afgelegd waar ze onderweg onder begeleiding van accordeonist Arend Boer, met elkaar oude kinderliedjes zongen. Halverwege deze rit werd nog even uitgestapt om een spannend verhaal over reizen te horen vertellen door een langstrekkende reiziger uit het verleden. Dat het tegenwoordig heel wat comfortabeler reizen is als vroeger is voor de jeugd wel duidelijk geworden.

Na afloop werden de jongelui getrakteerd op een rugzakje met wat lekkers. En dat ging er goed in na zware arbeid.

Aan de klassendag Vlaardingen werd in totaal door circa 160 leerlingen deel genomen. Leden van het Service Team Vlaardingen organiseerde op uitstekende wijze deze spannende dag voor de Vlaardingse kinderen.

Klik hier voor meer foto's

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding