Brandweerarchief naar het Stadsarchief. Overzicht

Oud vrijwilliger brandweer commandant Kees Verhulst en beroepsbrandweerman Ed Verbaarschot hebben altijd veel zorg besteed aan het verzamelen van gegevens en foto’s en dit alles op prima wijze bijgehouden.

Tijdens de druk bezochte en zeer gezellige Open Brandweerdag op 20 september j.l. was daar dan het moment van de officiële overdracht. Naast een scala van allerlei spannende activiteiten, waar de jeugd maar zeker ook de vaders en moeders met volle teugen van genoten, gingen ook de bijzondere historische archieven van hand tot hand. Burgemeester Bert Blase, die als opperbevelhebber van de brandweer de archieven in ontvangst nam, overhandigde ze daarna weer aan stadsarchivaris Harm Jan Luth, die er in de toekomst goed op zal passen. De archieven liggen nu ook ter inzage bij het stadsarchief aan het Plein Emaus.

Klik hier voor meer foto's. 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding