Uitreiking Gouden Haring en start inventarisatie Glas in loodramen Grote Kerk. Overzicht

Op velerlei maatschappelijk gebied is Nieuwstraten actief en zet zij zich o.a. al 44 jaar in voor Amnesty International, waarvan zij van de plaatselijke afdeling voorzitter is. Ineke Nieuwstraten behoort nu tot het Genootschap van Gouden Haringdragers. Dit Genootschap zet zich in voor projecten in Vlaardingen op maatschappelijk en historisch gebied.

Een project wat binnenkort opgepakt zal worden is het inventariseren en het restaureren van de oude glas in loodramen van de Grote Kerk. De heer Pieter Sneep, van het kerkbestuur Grote Kerk, gaf tijdens de bijeenkomst accoord aan het Genootschap om de inventarisatie vorm te geven. Tijdens de restauratie van de Grote Kerk in de zestiger jaren zijn drie van de vier fraaie ramen onder erbarmelijke omstandigheden opgeslagen in de kelder van de kerk. Het z.g. Gunning raam is toen terecht gekomen in het Groningse Haren. Het doel is nu om de ramen als decor te gaan gebruiken. Terug plaatsen zal niet meer mogelijk zijn.

De Historische Vereniging Vlaardingen is blij met dit initiatief, maar zal nauwlettend mee kijken hoe de leden van het Genootschap deze ingewikkelde klus gaan klaren.

 

Beschermheer van het genootschap, burgemeester B. Blase, doet Ineke Nieuwstraten verrassen.

Ineke Nieuwstraten, B. Blase en voorzitter van het Genootschap Yvonne Batenburg.

Onder het haringbord..

.. de leden van het Genootschap.

Een deel van het glas in lood raam "De Wonderbare Visvangst". 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Zomerstraat en de Maassluissedijk. Herman Paradies, ca 1950. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding