Lezing HVV 27 oktober aangepast Overzicht

Het onderwerp van de lezingenavond 27 oktober is veranderd...

Op dinsdagavond 27 oktober staat als programma in Tijd-Schrift aangekondigd een lezing over het Kamp aan de Maassluissedijk, vlak na WOII, te houden door Bram Keizerwaard (n.a.v. zijn artikel in het vorige Jaarboek). Die lezing is uitgesteld naar februari 2016.

De avond krijgt nu een thema, dat gelegen is in het verlengde van de zojuist gehouden Open Monumentendag, waarbij Ambachten een hoofdrol speelden.

Op OMD zou door Max Thurmer mogelijk nog een aantal films worden vertoond over de NV De Oude Lijnbaan, de touwfabriek die meer dan 350 jaar was gevestigd aan de Lijnbaan. Door drukke bezigheden van Max op die dag werd de filmvoorstelling geannuleerd, en er is nu een mooie gelegenheid om die alsnog te houden.

Vandaar dat we u allen uitnodigen om die avond (vanaf 20.00 uur) in De Joon (tegenover het Museum Vlaardingen) te komen genieten van een drietal films, destijds (alle drie) vervaardigd door Jan Schaper voor De Oude Lijnbaan.

De eerste film is getiteld '350 jaar In Touw' - een fascinerende film over de geschiedenis en de procedees zoals die in de fabriek werden gebezigd. Daarnaast een kortere film over touw, gemaakt speciaal voor het bekende programma van destijds: 'De Verrekijker'. En ten slotte een film die voor De Oude Lijnbaan werd geproduceerd en die gaat over de 'eerste' opening van het Visserijmuseum, destijds nog in het Redershuijs aan de Westhavenkade.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding