Historisch Jaarboek 2014

Historisch Jaarboek 2014, nummer 38 in de reeks, bevat weer twee hoofdartikelen. Het eerste is ‘Thidbalds sarcofaag’ over opgravingen in de Grote Kerk, door Piet Heinsbroek, die helaas net voor het verschijnen van het Jaarboek overleed. Het tweede is van de hand van Bram Keizerwaard en gaat over het gevangenen- en bewaringskamp ‘De Vergulde Hand’ in Vlaardingen. Daarnaast bevat het Jaarboek uiteraard ook weer de kronieken; die van 2013 is opgesteld door John Dieticher en de kroniek van 50 jaar eerder, dus van 1963, is van de hand van Anneke Maat-Grijsen. Beide kronieken geven weer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, rijkelijk en zoveel mogelijk kleurrijk geïllustreerd.

Het Jaarboek bevat daarnaast ook de gebruikelijke jaarverslagen van de Archeologische Werkgroep Helinium, het Stadsarchief en Archeologie van de Gemeente Vlaardingen, de Historische Vereniging Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en het Museum Vlaardingen.

Een pdf van het complete Historisch Jaarboek 2014 vindt u hier, maar u kunt het Jaarboek ook bestellen via het contactformulier.

De artikelen staan hieronder en zijn ook als pdf te openen.

Inhoud