Museum Vlaardingen wordt parel van de stad! Overzicht

Velen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van de Museum directie om donderdagmiddag 19 februari een kijkje te komen nemen in het nu al fraaie Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade. De aannemer was rondom het Museum nog druk in de weer om alles netje af te werken, maar voor de bezoekers was het binnen al een lust voor het oog. Nu nog een aantal maanden inrichten en dan zal Vlaardingen een Parel rijker zijn. Het oude oorspronkelijke huis met de Lindeboom heeft een ware metamorfose ondergaan en de combinatie en aansluiting op de nieuwbouw mag bijzonder genoemd worden. Hoe kan het ook anders met zo’n gerenommeerde Vlaardingse architect!

Veel waardering was er voor het in het Museum geïntrigeerde haringpakhuis aan de Vetteoordsekade. Een compleet gebouw dat nu tentoongesteld wordt in een Museum is toch wel uniek. Het had overigens maar weinig gescheeld of het pakhuis was gesloopt, maar daar kon de Historische Vereniging Vlaardingen niet mee leven en heeft zij zich ingezet voor het behoud van dit bijzonder stukje erfgoed. Met dank en waardering voor alle inzet om het op deze wijze gerealiseerd te krijgen!     

Klik hier voor meer foto's.

 

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding