Arnold Hoogvliet aanwezig bij de opening van zijn expositie Overzicht

Op 22 juli 1890 werd de naam voor de nieuwe straat vastgesteld en op 29 juli volgde de erfpachtaanvraag. Na het verlenen van de vergunning om te gaan bouwen moest het geheel op 1 juli 1891 onder dak zijn. Zo was de eerste bebouwing van het latere huisnr. 46 gereed. Intussen werd er ook al op andere plekken gebouwd en was nog voor de eeuwwisseling de straat zo goed als volgebouwd.

De bewoners vieren nu het 125- jarig bestaan met een unieke straatfoto expositie. Achter 60 vensters staat een fotolijst op A3 fortmaat met één of wat meerdere foto’s over het reilen en zeilen van de straat in drie eeuwen. De expositie is samengesteld door Wout den Breems namens de HVV en medewerking verleenden het Stadsarchief en drukkerij Stout. Tot en met 12 september is de expositie te bekijken. De moeite waard om eens door de jarige straat te wandelen. Bij de drukkerij is (zolang de voorraad strekt) een brochure af te halen waarin een overzicht van de expositie staat.  

klik hier voor foto's

Foto's: Eline de Ligt.

De foto expositie is mede mogelik gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

De Visbank en de Westhavenplaats. Carl Wilhelm Mieling, ca 1863. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding