Agenda

dinsdag27okt
ALV en lezing HVV Delta hotel

Op 27 oktober 2020 houden we de uitgestelde Algemene Ledenvergadering. We dan te gast in het 65-jarige Delta Hotel. Er kunnen maar 20 leden aanwezig zijn, en dat kan alleen op inschrijving. U kunt u opgeven via info@hvv-vlaardingen.nl. Er zijn per 21 oktober nog 6 plaatsen vrij!

U kunt de stukken voor de vergadering via de volgende links inzien: de agenda, de notulen van de ALV 2019, het jaarverslag over  2019, en de jaarrekening 2019 en de begroting voor 2020.

Voor degenen die de bijeenkomst niet kunnen bijwonen bestaat de mogelijkheid om tot uiterlijk zondag 25 oktober 17.00 uur schriftelijk vragen en opmerkingen in te sturen via info@hvv-vlaardingen.nl.

Na de ALV gaat Aad den Hoedt ons meenemen langs de 65-jarige geschiedenis van het Delta hotel. Locatie is het Delta Hotel, Maasboulevard 15, 3133 AK Vlaardingen.

donderdag 5nov
Pecha Kucha Museum Vlaardingen

LET OP: dit evenement wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 21 januari 2021.

Dit jaar bestaat Museum Vlaardingen 100 jaar. Ondanks corona probeert het museum toch met verschillende activiteiten stil te staan bij dit bijzondere jubileum.  Samen met de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardingen organiseert Museum Vlaardingen op 5 november een Pecha Kucha avond over de geschiedenis van onze stad. Wij nodigen u uit om hieraan deel te nemen. Heeft u een spannend, interessant en leuk onderwerp voor een presentatie over de geschiedenis van Vlaardingen, meld u zich dan aan voor deze bijzondere avond in de Stadsgehoorzaal.

Allerlei onderwerpen binnen de geschiedenis van Vlaardingen zijn welkom. Van de recente geschiedenis tot de oudheid. De presentatie kan zich richten op de specifieke geschiedenis van een straat, gebouw of persoon. U kunt zo origineel mogelijk zijn in u keuze. Het belangrijkste is dat het onderwerp op een vlotte en interessante manier wordt gebracht.

Wat is een Pecha Kucha?

Pecha Kucha is Japans voor chit-chat, oftewel kletsen of babbelen. Het doel van een Pecha Kucha presentatie is verhalen  op een leuke en snelle manier te vertellen. Om dit te bereiken worden de 20 dia’s van de presentatie elk precies twintig seconden getoont, waarna automatisch de volgende dia komt. Dit zorgt ervoor dat de presentator niet te lang blijven hangen rondom één dia en hierdoor wordt de presentatie een vlot en dynamisch verhaal. Een handige tip voor elke Pecha Kucha presentatie is dan ook om minder tekst te gebruiken en ´to the point´ te zijn met de tekst per dia. Hierdoor wordt de presentatie meer een ´performance´ dan een klassieke presentatie.

Heeft u een interessant onderwerp over de geschiedenis van Vlaardingen en wilt u dit op een spannende en vlotte manier presenteren, dan bent u van harte welkom. Wij verzoeken u om contract op te nemen met Léanne Selles (l.selles@museumvlaardingen.nl) voor meer informatie en aanmelden.

dinsdag24nov
Lezing HVV Kriegsmarine

Op 24 november 2020 gaan Jeroen ter Brugge en Jac. Baart vertellen over de Kriegsmarine in Vlaardingen ten tijde van de bezetting, waarvan onlangs filmbeelden en foto’s zijn opgedoken die een goede indruk wekken van deze activiteiten. De locatie is nog niet bekend.

dinsdag26jan
Lezing HVV

Onderwerp en plaats volgen.

dinsdag23feb
Lezing HVV

Onderwerp en plaats volgen.

dinsdag30mrt
ALV HVV 2021 en lezing

Onderwerp en plaats volgen.

dinsdag20apr
Lezing HVV

Onderwerp en plaats volgen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding