Agenda

dinsdag22sep
Lezing HVV Jan Anderson

Op 22 september 2020 zijn we te gast bij Jan Anderson in het gelijknamige streekmuseum. Jan gaat dan vertellen over 19 dingen die in Vlaardingen anders zijn dan elders. De locatie is Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50, 3135 GM Vlaardingen.

woensdag21okt
Pecha Kucha Museum Vlaardingen

Museum Vlaardingen gaat in samenwerking met de Vrienden van Museum Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardingen een zogenaamd “Pecha Kucha” organiseren op 21 oktober 2020. Op deze datum opende honderd jaar geleden de voorloper van Museum Vlaardingen de eerste tentoonstelling en is ook de opening in het museum van een fototentoonstelling over de geschiedenis van het museum.

Bij een Pecha Kucha evenement presenteren een aantal deelnemers een diavoorstelling van twintig afbeeldingen in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt precies 20 seconden getoond. Deze eisen dwingen tot creativiteit en het to the point zijn. De Pecha Kucha gaat over de geschiedenis van Vlaardingen en iedereen die dat wil mag een presentatie  houden. Nadere info volgt.

dinsdag27okt
Lezing HVV Delta hotel

Op 27 oktober 2020 zijn we te gast in het 65-jarige Delta Hotel. Aad den Hoedt gaat ons dan meenemen langs deze 65 jaar en vertelt over de geschiedenis van het hotel. Locatie is uiteraard Delta Hotel, Maasboulevard 15, 3133 AK Vlaardingen.

dinsdag24nov
Lezinge HVV Kriegsmarine

Op 24 november 2020 gaan Jeroen ter Brugge en Jac. Baart vertellen over de Kriegsmarine in Vlaardingen ten tijde van de bezetting, waarvan onlangs filmbeelden en foto’s zijn opgedoken die een goede indruk wekken van deze activiteiten. De locatie is nog niet bekend.

dinsdag26jan
Lezing HVV

Onderwerp en plaats volgen.

dinsdag23feb
Lezing HVV

Onderwerp en plaats volgen.

dinsdag30mrt
ALV HVV 2021 en lezing

Onderwerp en plaats volgen.

dinsdag20apr
Lezing HVV

Onderwerp en plaats volgen.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Westnieuwland. Herman Paradies, ca 1955. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding