HVV gift voor Museum Vlaardingen Overzicht

HVV inzet voor behoud pakhuis

Het visserijpakhuis aan de Vettenoordse kade was bedreigd met sloop, maar door de inzet en lobby van de Historische Vereniging is het pand aangewezen als beeldbepalend gebouw in Vlaardingen en uiteindelijk opgenomen in de door Houdijk Architecten ontworpen nieuwbouw van Museum Vlaardingen. In het museum heeft het pakhuis nu een prominente rol en op drie verschillende verdiepingen zijn er presentaties, waaronder de collectiezolder en het Erfgoed Lab. De schenking van de Historische Vereniging zal in drie delen worden overgemaakt de komende jaren en komt ten goede van exposities en presentaties in het pakhuis. Op de zwevende vloer van de collectiezolder ziet u daarom vanaf nu een verwijzing naar de Historische Vereniging en haar schenking.

Pakhuis niet meer weg te denken in Museum                                                                                                                      

Museum Vlaardingen is bijzonder aangenaam verrast door deze schenking en is blij met de samenwerking. Directeur Mark van Hattem: ‘We kijken erg uit naar de samenwerking met de vereniging en zijn blij met de betrokkenheid en inzet van de erfgoedpartners in Vlaardingen. Samen maken we het nieuwe museum, samen zorgen we ervoor dat het museum tot leven komt’. Het visserijpakhuis is ondanks de onzekere start, niet meer weg te denken uit het museum en is een fantastische aanvulling in de sfeer van het gebouw en onderdeel van de geschiedenis van de stad.                                                                     De samenwerking met de Historische Vereniging Vlaardingen krijgt ook vorm in het Erfgoed Lab. Hier kunnen verenigingen zich presenteren met activiteiten voor het publiek, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt en de bezoeker zich in het museum kan laten informeren en inspireren maar daarna ook naar buiten verwezen wordt in de stad en in het culturele erfgoedveld. Van het Erfgoed Lab zult u in de toekomst nog veel meer horen!

Zaterdag 20 juni zal Museum Vlaardingen officieel worden geopend en is het museum dan tussen 12 en 17 uur gratis geopend voor publiek. Om 15.30 uur komt de nieuwe haring binnen met museumschip VL.92 Balder en is er verkoop van haring, bier en Vlaardingse koffie aan de kade. U komt toch ook?!

Penningmeester Kees Maarleveld bekrachtigd de gift met zijn handtekening.

Grote belangstelling was er voor de previewmiddag.

Een fraaie inkijk op de zolder van het pakhuis.

Een kroon op het werk!

Foto's HVV.

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Het Buizengat met hoekers en platgatsloep. Johannes Weiland, ca 1875. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding