Adopteer een rotonde! Overzicht

Bedrijven en instellingen kunnen in Vlaardingen een rotonde adopteren. In het voorjaar van dit jaar ondertekende wethouder Jan Robberegt het eerste adoptiecontract voor de rotonde Burgemeester Pruissingel/Van Beethovensingel. Bedrijven, verenigingen of particulieren kunnen een rotonde sponsoren. Zij moeten deze dan wel zelf onderhouden. In ruil daarvoor mag de sponsor reclame-uitingen plaatsen. Een flink aantal rotondes in de stad zijn inmiddels geadopteerd en hebben zeker een mooi aanzien gekregen. Het is ten slotte alles ter verfraaiing van het stadsbeeld. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk de aanzienlijke kostenbesparing voor de gemeente wat het onderhoud betreft en daar was dit project ook om te doen.

De Historische Vereniging Vlaardingen is er echter niet altijd even blij mee hoe de reclame wordt gebracht. Er zullen ongetwijfeld voorschriften zijn hoe breed en hoe hoog de borden mogen zijn. Maar een tikkie bescheidener zou niet overbodig zijn.

Dat geldt met name voor de rotonde op het historische Plein Emaus. De van oorsprong oude dorpskern van Vlaardinger-Ambacht met het idyllische Raadhuisje, schoolgebouw, met in het midden het mooie plantsoentje met een fraaie plataan . Tja, en dan staan daar nu naast een viertal verkeersborden met nog eens vier grote reclameborden. Kan dat nu echt niet een beetje minder?    

                 

                 

          

Ook hier adverteren? Klik hier.

Spreekt de HVV u aan en wilt u zich opgeven als lid? Heel graag! Hoe meer leden, des te sterker we staan om het historisch waardevolle in Vlaardingen voor het nageslacht te behouden. Lees verder

Gezicht op het Buizengat. P.C. Kramer, 1917. Collectie Stadsarchief VlaardingenVolledige afbeelding